tavaszi gyerekcipő

Tavaszi gyerekcipő tippek

Milyen a tavaszi gyerekcipő kínálatunk? A Manubabához illően egyszerre figyelünk arra, hogy ergonómikus, kényelmes, mégis stílusos cipőket kínáljunk a kis lábacskákra. Mit kell tudni a tavaszi lábbeli kiválasztásáról? Megmutatjuk!

A gyerekcipő ergonómiája

Korábbi cikkünkben már alaposan körbejártuk a témát. Mégis ismételjünk egy kicsit, mit kell tudni a gyerekcipő kiválasztásáról, a megfelelő ergonómiáról? Az egyik legfontosabb, hogy a cipő talpa ne legyen túl merev, mert a talp kis izmai nagyszerűen tudnak dolgozni és fejlődni, ha ebben nem akadályozza őket egy vastagabb cipőtalp, akkor nagyon szépen tudnak fejlődni a lábfej fontos izmai. Az egészséges lábú gyermeknek nincsen szüksége szupinált cipőre, vagy extra talpbetétre. Erről az orvosnak kell döntenie. Azt azonban fontos tudni, hogy ovis kor előtt még enyhén dőlhet a boka, lehet laposabb a lábfej, ez nem feltétlenül jelent problémát. Persze adott esetben az ortopéd szakorvosnak kell véleményt mondania a helyzetről.De a legjobb, amit tehetünk, ha egyenletlen talajon minél többet engedjük őket mezítláb játszani, és ha megfelelő kialakítású cipőben eleget játszhat, rohangálhat és mászhat a gyermek a szabadban. Egyébként léteznek olyan kialakítású gyerekcipők, melyek kifejezetten imitálják a mezítlábas járást. Ilyen gyerekcipőt tavaszi vagy őszi, azaz átmeneti időszakra is terveznek, van  is belőlük készleten néhány stílusos darab. A cipő ne legyen túl nagy méretű, mert ha csúszkál benne a láb, akkor nem megfelelő az izommunka. Hasonló a helyzet a túl szoros gyerekcipővel is, mert ebben pedig megmerevedik és elzsibbad az összenyomott lábfej.Praktikus tanács, hogy legyen a cipőnek minél magasabb szára, mert a gyerekek a legkevésbé sem arra figyelnek, hogy ne térig érő harmatos fűben vagy mély homokban játszadozzanak. Persze nem is ez a dolguk.A nehezen kopó, megerősített orr sok szülőnek volt már zseniális döntés, hasonló a helyzet a csúszásgátlós, mintás talpú tavaszi gyerekcipőkkel is. tavaszi gyerekcipő

Milyen anyagú legyen a lábbeli?

A gyerekcipő (és a felnőtt lábbeli) esetében is fontos a jó szellőzés. Egyszerre tartsa melegen a lábat úgy, hogy közben a megfelelő szellőztetés is biztosított. Erre a természetes anyagból készült bőrcipők a legalkalmasabbak, még a bélelt darabok is, melyeket tavasszal már nem javaslunk.Persze léteznek mindenféle okosan kialakított, légelvezetős sportcipők és modern technológiával készült lábbelik, de ilyesmiket inkább a felnőtteknek gyártanak, sporthoz vagy hosszútávú kültéri munkákhoz. A tavaszi gyermekcipő anyaga nyugodtan legyen bőr, ez a legjobb, amit javasolni tudunk. Persze vannak vízálló softshell cipellőink is, a legkisebbeknek, első lépés cipőnek tartjuk őket, mert fél éves kortól egy éves korig javasolt hordani. A vízálló kis csizmácska pont a totyogni tanuló kicsik lábára van kifejlesztve, csúszásgátlós talpa van, és hosszú szárú, hogy eső után is nyugodtan lehessen 1-2 kört tenni az udvaron vagy a játszótéren, egy kellemes tavaszi napon.
Tavaszi gyerekcipő
Funkidz – Puhatalpú vízálló softshell csizma kicsiknek
 Tavaszi gyermekcipőink között több Froddó cipőt találsz, mely bőrből készült. Pont mint ez. Ezek azok a lábbelik, amelyek jó minőségűek, letisztult stílusuk és ötletesen megerősített orrrészük miatt nagyon kedveltek.A Manubaba kínálatában található gyerekcipőkre egyébként is jellemzőek a vidám színek, letisztult stílus. Hiszen egy gyerekcipő ne legyen komor megjelenésű, a vidám színek közelebb állnak a picurokhoz, ez azonban sokszor letisztult formákkal és kevés mintával érdemes stílusban kompenzálni.Ha egyszerre keresel minőséget és stílust, ergonómikus és praktikus kialakítást, akkor nézz szét bájos tavaszi cipőink között!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Close Menu
×

Cart