ajándékötlet ajándéklista

Ajándékötletek helyett: mire jó az ajándéklista

Az ajándékötletek mindig jól jönnek, hiszen mindig van egy alkalom: karácsony, húsvét, születésnap, esetleg babakelengye, melyről döntenünk kell. Milyen ajándékot válassz egy ismerős gyereknek? Hogyan gondolkozz, hogy egyszerre örüljön a szülő és a kicsi is? Tippjeink segíteni fognak!

Ajándékötletek kisbabáknak

A babaváró ajándékok kiválasztása nagy kihívás, hiszen érdemes tisztában lennünk azzal, hogy bizonyos babaápolási szokásokról, játékokról, ruhákról és más eszközökről hogyan vélekednek a szülők. Például ma már nem feltétlenül érdemes nagy mennyiségű pelenkát vásárolni ajándékba, mert egyre többen használnak mosható pelenkát. De az eldobható pelenkák piacán is sokan egy bevált márka mellett teszik le a voksukat, így könnyű mellélőni. 

De ez a példa bármilyen játékra vagy babaápolási cikkre igaz lehet. Ezért érdemes finoman tájékozódni a szülőknél, hogy kinyomozzuk, minek örülnének. Rengeteg praktikus és igényes babatermék létezik, melyekkel örömet okozhatunk a szülőknek és a kicsinek egyaránt. Babaváró ajándékcsomagjaink között is nagyon sok igényes ajándék található. Bájos, letisztult stílusú babacsomagjaink például Little Dutch termékek. A csomag legnagyobb különlegessége, hogy a finom színek és minták tökéletes harmóniát alkotva válnak összeillő szetté. Így nagyszerű kiegészítői lehetnek egy stílusos babaszobának.

ajándékötletek
Bájos plüssfigurák a legkisebbeknek

Mit kapjon egy bölcsis vagy óvodáskorú gyermek?

A 2-6 éves korosztály készségeket tekintve nem homogén csoport, hiszen szinte hónapról-hónapra változnak ebben a korban a gyerekek. Egy dolog azonban jellemző: a legtöbb játék a fejlesztés irányába mutat, ilyen céllal készül, és a tudatos szülők ezekre fókuszálva vásárolják őket. Persze a fejlesztést sem kell túlgondolnunk, egy igényesen kialakított fa építőkocka szettre is tekinthetünk fejlesztőjátékként, hiszen pont az a lényeg, hogy a játék a kibontakozás, a fantázia eszköze legyen. 

Ahogy korábbi bejegyzésünkben már említettük, a mesekönyvek egy csodálatos világot nyitnak meg a kicsik előtt, ahol nem csak fantáziájuk gazdagodik, de könnyen elengedhetik szorongásaikat, és sok új dolgot is tanulhatnak a történeteken keresztül. Valljuk, hogy a mesekönyv az egyik legjobb ajándék, melyet egy gyermek kaphat!

Milyen más kedves ajándékot adhatunk még nekik? Például az alkotás örömét: vízzel színező készletet, gyurmát, kimosható filctollat, festéket, ecsetet. Bábszínházat, vagy éppen árnyszínházat, vetítős zseblámpát. A kézműves foglalkozások, színezés, rajzolás, gyurmázás egyszerre mozgatják meg a fantáziát, és javítják a gyerekek finommotorikáját, ezzel pedig nem csak a kézügyesség javul, hanem a szem és a kéz koordinációja is. Az alkotás az önbizalmat is növeli. Arról pedig végképp ne feledkezzünk meg, ami a legfontosabb: szórakoztat és örömet okoz. 

ajándékötletek
kreatív játék

Alkotásnak számít a tervezés, az építés is. Ezeket a készségeket ráadásul érdemes a lányoknál is fejleszteni, fontos, hogy ne csak a fiúk kapjanak ilyen játékokat. Árulunk például rózsaszín építős játékvonatot bölcsis korúaknak. De a vonatsínek, autópályák fából készült elemei, és a hozzájuk társítható házak, hidak, épületek segítenek a tervszerű alkotásban és a szerepjátékban.

A bájos rongybabák akár stresszoldó anyapótló alvóka szerepet is felvehetnek, ahogy a sok szép igényes kidolgozású plüssfigura is. Persze ne feledkezzünk meg a szerepjátékok fontosságáról sem. A baba és a babaház is nagyszerű eszköz erre. De egy babakonyha nem csak konyha, a gyermek egy étterem, vagy épp az otthon konyháját testesíti meg, ahol örömmel süt és főz. Felveheti egy mesefigura, szakács vagy cukrász szerepét, de a nagyszüleit és a szüleit is eljátszhatja főzés közben.

Érdemes minél szebben kidolgozott, és minél okosabban használható, hasznos játékot vagy mesekönyvet vásárolni, amikor egy gyereket szeretnél meglepni!

ajándékötletek
Igényes játékkonyha

Ajándéklista: ha biztosra mennél

A Manubaba szolgáltatásai között megtalálható az ajándéklista összeállítás lehetősége. Tapasztalataink késztettek arra, hogy ezzel a módszerrel könnyítsük meg vásárlóink dolgát. Hiszen sok olyan szülővel találkoztunk, akiknek konkrét elképzelése volt gyermeke használati tárgyait, mesekönyveit és játékait illetően. Ennek az az oka, hogy mostanában egyre nagyobb fókuszt kap a gyereknevelésben a tudatosság. Manapság a szülők nyitottabbak a természetes alapanyagokra, egyszerű és letisztult, mégis ötletes játékokra és eszközökre is, de ami a legfontosabb, előre eldöntött elvek alapján válogatják össze gyermekeik játékait. 

Ennek azonban az az eredménye, hogy egyre nehezebb ajándékot választani egy kisbabának vagy kisgyermeknek. Erre az a legjobb megoldás, ha a szülők előre összeállíthatnak egy kívánságlistát, melyet megosztanak a rokonokkal, barátokkal. Így nem vesznek meg egy ajándékot kétszer, emellett rengeteg feladattól és nyomozástól szabadíthatjuk meg a rokonokat és a barátokat, akik nem tudják, hogy éppen mi a kicsi kedvenc játéka, minek örülnének igazán a szülők, milyen elvek mentén rendezik be a gyerek-vagy a babaszobát.

Egy ilyen szolgáltatással mindenki dolgát megkönnyítjük, hiszen egyrészt elkerüljük a pazarlást, mivel a rossz ajándékot nagy eséllyel nem használják ki. Például ha azt a típusú játékot nem használja a kicsi, akkor is csak porosodni fog. A nehézkes karácsony vagy születésnapi egyezkedéseket így elkerülheted, akármelyik oldalon is állsz, hiszen mindenkinek könnyebb lesz a dolga, ha kész ajándéklista áll rendelkezésre. Sok gyerekes családokban kifejezetten áldás lehet, ha egy-egy oldalról ajándéklistával dolgoznak a szülők. 

Ha nagyobb értékű, drágább ajándék is szerepel a listán, akkor akár  több rokon vagy barát összefogásával is meg lehet vásárolni a vágyott tárgyat. A legtöbb szülő például az igényes, bár olykor drágább fa játékokat preferálja szemben a könnyen törő műanyag játékokkal. Hiszen mindannyian megtapasztaltuk már, hogy a silányabb minőségű, nem működő, olcsóbb játékot nem lehet megfelelően kihasználni, ráadásul kudarcélményt okozhat a gyermeknek, amikor a vágyott játék a kezében törik el, használat közben.

Babaszobánál, nagyobb gyerekszobai játékok és kiegészítők esetében a játék, kiegészítő stílusa és színe is számít, hiszen a szülők általában egységes színvilágú és stílusú berendezést komponálnak, 2-3 színből és természetes anyagokból állítják össze a számukra tökéletes, kedves kis babaszobát. 

Összességében tehát minden részlet számít, ezért egy ilyen ajándéklista felhasználásával win-win helyzetet állíthatunk elő: mindenkinek csak előnyére válik!

Ugyanerre a problémára nyújthat megoldást a Manubaba ajándékutalvány is. Ebben az esetben nincs szükség komolyabb szervezésre, és a szülőre bízhatod, hogy mit választ gyermekének kínálatunkból, ahol letisztult formák, bájos pasztellszínek, ötletes és a gyermek fejlesztését szolgáló játékok, és igényes kiegészítők várnak minden szülőt!

A Manubaba ajándékutalványokat online és személyesen is igénybe lehet venni. Azonban a weben vásárolt ajándékutalványokat online vásárlásra, a személyesen vásároltat pedig a boltban lehet felhasználni.

 

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Close Menu
error:
×

Cart