Pagony

A Pozsonyi Pagony kiadóként, csakúgy, mint gyerekkönyvesboltként, a minőségi gyerekkultúra elkötelezett híve.

Célunk, hogy a gyerekek kezébe olyan könyvek kerüljenek, amelyek szövegileg, képileg egyaránt igényesek.

Könyveink korosztály tekintetében széles skálán mozognak: a legkisebbektől kezdve egészen a kisiskolás korig tudunk kínálni olvasnivalót.

Büszkék vagyunk rá, hogy 2007 és 2012 között minden évben Pagony-könyv nyerte el az IBBY Év Gyerekkönyve Díját (2007-Berg Judit: Rumini; 2008-Czigány Zoltán: Csoda és Kósza, 2009-Szijj Ferenc: Zöldség Anna; 2010-Bagossy László: A Sötétben Látó Tündér, 2011-Máté Angi: Volt egyszer egy; 2012-Tasnádi István: A kőmajmok háza), hogy könyveink bekerülnek az ajánlott olvasmányok közé.
A Pagony 2013-ban létrehozta a saját ifjúsági kiadóját, a Tilos az Á-t, hogy ne csak 0-12 éveseknek, hanem immár a 12 éven felüli kis- illetve nagy kamaszok kezébe is minőségi kortárs olvasmány kerülhessen.
A Pagony nevéhez fűződik az Aranyvackor független meseíró és illusztrációs pályázat létrehozása – ezzel is lehetőséget teremtve a kortárs gyerekirodalom szélesebb körű megismeréséhez.
A Pagony célja nem más, minthogy a gyerekkönyvekhez való hozzáállás és a gyerekirodalomról való gondolkodás itthon is felnőtté váljék. Ennek megfelelően próbáljuk tenni a dolgunkat: minőségi kortárs szövegeket minőségi illusztrációkkal kiadni, a magyar gyerekirodalom színe-javát minél többeknek megmutatni.

Close Menu
error:
×
×

Cart