roller

Miért vegyél rollert tavaszra? 5 okod is van rá!

Mi a roller legnagyobb előnye? Rögtön ötöt is tudunk mondani. Mert nem véletlen, hogy amint kisüt a nap, ez lesz a legelterjedtebb jármű az utcákon. Mit tud a roller, és mit fog tudni a gyereked, ha bekerül egy a családi járműparkba? Kiderül a bejegyzésből!

Mi a jó rollerben?

Ahogy megjelennek az első tavaszi napsugarak, a kisgyerekes szülők felkészülnek a félig nomád életmódra: a munkán kívüli idő nagyrészét szabadtéren, játszótérről-játszótérre vándorolva töltik. Vagy az udvaron, vagy az állatkertben, vagy a természetben. Mindegy, hogy pontosan hogyan és hol, a lényeg, hogy ilyenkor be is kell rendezkedni a szabadtéri életvitelre. Kényelmes ruhák, könnyen használható, trendi de praktikus városi hátizsákok, egy jópofa napszemüveg, és persze ott vannak a gyerekek cuccai.
 Ezerféle váltóruha, kulacs, és kisbicikli, kismotor, gördeszka vagy roller, éppen amire szükség van. 
Egyébként van egy termékünk, amely ez utóbbiak nagyrészét lefedi, mert kis átalakítással lehet kismotorként, rollerként vagy futóbicikliként is használni, egészen nagy korig. Nincs is annál praktikusabb, mint amikor egy eszközzel hosszú, változásokkal teli éveket tudunk lefedni. A highwaykick pont ilyen!
Most azonban a rollernél tartottunk, mit is tud pontosan? Miért érdemes megvenned a gyerekednek, és hosszú-hosszú ideig használnotok?

roller highwick
Highwick roller

 

1. Fejleszti az egyensúlyt

A roller egyik legfontosabb előnye, hogy fejleszti a kicsi egyensúlyérzékét. Még a háromkerekű rollerek is, sőt, sok szempontból pont a háromkerekű példányok a leghasznosabbak. Ugyanis itt a testsúly áthelyezésével irányítanak a gyerekek, ezzel pedig több területet fejlesztenek egyszerre.
Az egyensúly fejlesztése nagyon fontos. Nem kell hozzá semmiféle varázstrükk. Elég, ha sokat mozog a gyermeked, vagy épp az, ha rendszeresen rollerezik. Kevesen tudják, de az agyban az egyensúly központ az egyik beszédközpont mellett van, ezért a beszédfejlesztést sokszor az egyensúlyra ható tornával is ki szokták egészíteni a szakemberek. Ezt ti megtehetitek azzal is, hogy sokat rollereztek. A témáról még többet olvashatsz a szabadtéri játékokról szóló bejegyzésünkben.

2. Kognitív képességekre is pozitívan hat

A tudomány már régen megállapította, hogy az idegrendszer és a mozgás összefüggésben állnak egymással, ez által a mozgással, bizonyos mozgásformákkal lehet fejleszteni az agyat is. A rollerezés például olyan agyi pályákat aktivizál, amelyek kihatnak a kognitív funkciókra, azaz a számolásra, beszédre, a világ értelmezésére. Hisz az idegrendszer, az agy és az izmok nagyon erős kapcsolatban állnak egymással, ezt kisgyerekkorban érdemes a lehető legjobban kihasználni, méghozzá mozgással!
roller

3. Mert a mozgás jó móka

Az előző bekezdés végén szépen kifejtettük, hogy miért van szükség a mozgásra. Persze nem csak az idegpályák és a szellemi fejlesztés miatt kell minél többet mozogniuk a gyerekeknek. A szabadlevegőn töltött nem megerőltető mozgás például immunsejtek termelésére serkenti a testet, ezért hangsúlyozzák sokat az orvosok, hogy minél többet mozogjanak a gyerekek a szabadban.

4. Mert praktikus közlekedőeszköz

A rollerrel könnyen és kényelmesen tudtok eljutni bárhová, ahol viszonylag jó infrastruktúra van. Ezért városnézés, játszóterezés, de akár bevásárlás és könnyebb kirándulás alkalmával is jól jöhet. Főleg azért, mert a gyerekek- főleg az egész kicsik- könnyen fáradnak, a rollerrel pedig adott távolságot rövidebb idő alatt tudnak megtenni. Ezzel a te életedet is megkönnyíti egy ilyen egyszerű és okos eszköz, főleg, ha összecsukható, vagy  kivehető kormányos verziót használtok.
roller

5. A mozgáskoordináció és térérzékelés fejlesztésének csúcseszköze

Rollerezés közben egyszerre kell odafigyelni a környezetre és az útra, miközben a két láb munkáját, ezáltal az agyféltekék működését is össze kell hangolni. Egyszerre stimuláljuk az idegrendszert, fejlesztjük a koncentrációt, és gyakoroljuk a szem-kéz koordinálását rollerezés közben. Azért ez sem elhanyagolható, főleg gyerekeknél!
Bejegyzésünkben kiemeltünk 5 jó okoz a rollerezésre, pedig ettől sokkal de sokkal többet találhatunk. A lényeg, hogy a roller szórakoztató és hasznos sporteszköz vagy épp jármű, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Close Menu
×

Cart